Geslaagde Heezer Metamorfose!

Een aantal weken geleden werd bekend gemaakt dat Heeze24 in samenwerking met een aantal ondernemers uit Heeze en omstreken de Heezer Metamorfose zou gaan houden. Hierbij kon iedereen mensen nomineren die een metamorfose konden gebruiken of verdienden, en uit deze mensen koos de redactie van Heeze24 een man en een vrouw die deze speciale metamorfose zouden ondergaan. Voor het kleden van de mannelijke deelnemer waren wij als herenmodezaak benaderd en natuurlijk waren wij zeer vereerd om hieraan mee te werken. En zondag 26 oktober was het dan zo ver, Loes de Vries-Cox en Kees van den Groenendaal waren de gelukkigen die op deze dag volledig in de metamorfose gingen. Dit is hoe de dag voor ons en Kees van den Groenendaal verliep…

collageauto
Kees werd op zondagochtend overvallen tijdens zijn vrijwilligerswerk bij voetbalclub RKSV Heeze. In eerste instantie was Kees niet bereid om voor een onbekende reden zijn vrijwilligerswerk te laten schieten en riep dat maar iemand anders mee moest gaan, want hij moest immers werken die dag! Uiteindelijk -lichtelijk onder dwang en na het inleveren van zijn sleutels- nam Kees plaats in de felrode Chevrolet cabriolet uit 1953 en liet zich vervoeren naar Someren. Waarom was voor hem nog steeds onduidelijk maar hij had weinig keuze.

Tegen twaalven reed de rode bolide de Speelheuvelstraat in en stopte bij ons voor de zaak, waar wij samen met de redactie van Heeze24 klaar stonden om hem te ontvangen en welkom te heten. Kees had nog steeds geen idee wat er deze dag zou gaan gebeuren, en dat werd hem daarom eerst onder het genot van een kop koffie en een ‘De Lau Bonbon’ uitgelegd.


Hoewel hij niet begreep waarom nou juist hij deze metamorfose kreeg toegewenst en wie hem had opgegeven, was hij wel meteen ontzettend enthousiast en stond hij open voor alles wat er zou gaan gebeuren.Na de koffie moesten we aan de slag met Kees, om hem eens een keer volledig anders aan te kleden. Onze eerste gedachte was dat we vooral ver weg zouden blijven van Kees zijn vertrouwde spijkerbroek en jeans in het algemeen. Omdat hij ook aangaf niet vaak een colbert te dragen was dit natuurlijk wat wij voor hem uitkozen, maar dan wel een colbert dat sportief en stoer is, en niet zo’n klassieke en geklede. Naar de rode broek keek Kees eerst wat argwanend, maar toen hij hem eenmaal aan had met een printblouse was hij volledig overstag.
Om het publiek van later die middag nog even op het verkeerde been te zetten fotografeerden we Kees ook nog even in een kostuum met das, maar de keuze voor de uiteindelijke outfit was allang gemaakt.

collagewinkel
Nadat de veranderingen aan de kleding waren gedaan in eigen atelier moest Kees ons verlaten en door naar zijn volgende haltes: de lunch, de kapper en massage, de schoenenzaak, en de drogist voor een nieuwe bril. Vanaf het moment dat Kees onze zaak verliet hebben wij hem dus ook niet meer gezien tot aan de grote onthulling in Grandcafé D’n Himmel. In die zin was de metamorfose van Kees dus ook voor ons een verrassing.

collageonthulling
Tegen vijven hadden ruim 75 mensen zich verzameld bij Grandcafé D’n Himmel, klaar voor de onthulling van Kees en Loes. Na een korte introductie werd de muziek gestart voor de onthulling van Loes, die onder luid applaus van het publiek trots over de catwalk paradeerde. Daarna was het de beurt aan Kees, die ook zichzelf nog niet had teruggezien. Desondanks liep hij zo trots als een pauw over de catwalk en showde zijn nieuwe look met verve. Zelfs wij sloegen steil achterover van het eindresultaat, wat een verandering! Een échte metamorfose!!

Als afsluiting van deze dag ontvingen de deelnemers en hun gezinnen een lekker glas champagne, een bos bloemen, een goodiebag en enkele cadeaubonnen. Hiermee werd het officiële gedeelte afgesloten, waarna er onder het genot van een drankje nog lekker werd nagekletst en de metamorfoses nog meerdere malen werden bewonderd.

Al met al was het een super leuke dag, niet alleen voor Loes en Kees, maar zeker ook voor ons. We zijn trots op een geslaagde Heezer Metamorfose!
collagenieuw3luik

 

 

Reacties uitgeschakeld